Begrippenlijst

Hieronder worden eventuele onbekende termen en begrippen zoveel mogelijk uitgelegd.

Hyaluron

Hyaluronzuur is een natuurlijk bestanddeel van de huid en heeft als taak de huid te ondersteunen en het vocht in de diepere huidlagen vast te houden. De aanmaak van lichaamseigen Hyaluronzuur neemt af met het klimmen der jaren met als gevolg een drogere, minder elastische huid met meer rimpels. Hyaluronzuur vormt een transparante doorlaatbare film op de huid waardoor geen onnodig vochtverlies kan plaatsvinden, de huid voelt zijdezacht aan en lijntjes worden opgevuld.

Collageen

Collageen is een belangrijk bestanddeel (70%) van het bindweefsel in de huid, het zorgt voor stevigheid en elasticiteit. Na je 25e levensjaar neemt de productie van collageen af, waardoor de huid slapper en minder elastisch wordt. Het collageenvliesmasker heeft een positieve invloed op het huidreliëf en strijkt fijne rimpeltjes en plooitjes glad. Bovendien zorgt het voor een intensieve hydratering en een strak resultaat.

Serum

Dit is een product met een krachtig concentraat van werkstoffen. Een serum breng je ‘ s ochtends en/of ’s avonds aan onder je dag- respectievelijk nachtcrème. Het zorgt voor een optimale opname van werkstoffen in de huid.

Ampullen

Een ampul is een product met een hoge dosering werkstoffen die tijdens uw behandeling door middel van massage diep in uw huid doordringt. Na uw bezoek krijgt u een ampul als weekkuur mee naar huis ter verlenging van het effect van uw schoonheidsbehandeling. Bekijk ook de los verkrijgbare ampullen van ALCINA op de productenpagina.

Polyfenolen

Polyfenolen zijn een groep van chemische verbindingen (anti-oxidanten), die voorkomen in planten(-stoffen). Deze polyfenolen komen bijvoorbeeld bij de bereiding van wijn uit alle delen van de wijndruiven in de wijn terecht. De polyfenolen beschermen in cosmetica op de huid ook tegen de vrije radicalen.